2. najbolj “osovražen” video na Youtubu

youtube

Zagotovo vsi poznate platformo Youtube, na kateri lahko ustvaraiš svoj kanal in nalagaš svoje posnetke. Te postnetki se lahko nanašajo na vloganje ali snemanje svojega življenja, lahko igraš video igre in posnameš svojo igro, lako tudi kuhaš in se pri tem posnameš. Skratka na Youtube daš lahko kar želiš razen neprimernih vsebin in podobno. Z objavljanjem na Youtube lahko tudi zaslužiš. To dosežeš na način, da nearediš svoj video čim bolj zanimiv in unikaten s tem boš pridobil gledalce in mogoče tudi subscriberje ali sledilce. Seveda pa tudi včasih to ni dovolj ampak na takem področju moraš vstrajati saj je konkurenca res velika.

youtube

Ko začnejo tvoji sledilci strmo naraščati, pri približno 10000 sledilcih ti lahko podjetje Youtube ponudbo. Vsako leto bolj proti koncu leta Youtube naredi video v katerem nastopajo ljudje kateri so to leto najbolj izstopali na njihovi platformi. Letošni video je Youtube Rewind 2018, v katerm nastopajo osebe,ki so zaznamovale letošne leto. V njem nastopa tudi eden najboljših in najpopularnejši Fortnite igralec Ninja. Video je doživel velik poraz, ne samo poraz ampak se je zapisal tudi v zgodovino, z 8,9 milijoni znaki “dislikov”, s tem se je zapisal kot 2. video v zgodovini Youtuba z največ “ni mi všeč” znaki. Video pa si je ogledalo preko 100 milijonov ljudi. Edini video,ki je presegel to številko je bil videospot pesmi Justina Bieberja, Baby, ki ima več kot 9,7 “dislikov”.

Glavna nevšečnost naj bi bila, da v videu niso vključeni eni glavnih Youtuberjev kot so Logan Paul, Shane Dawson, PewDiePie, v komentrjih je ogromno ljudi, ki so si jih želeli videti v videu. Za tiste, ki niste na tekočem z dogajanjem na Youtubu. Ena glavnih tematik tega leta je bil spopad med PewDiePie and kanalom T-series, ki pa ni v videu nista omenjena ali nastopata. Seved je pa tudi kar nekaj ljudi, ki jim je bil video všeč.

Oznake: