Cena lesenih oken upravičuje kakovost

cena lesenih oken

Gradite ali prenavljate hišo in razmišljate o vgradnji lesenih oken? Cena lesenih oken vsekakor opravičuje kakovost tovrstnih oken, saj so narejena iz naravnih materialov, hkrati pa dajejo prvovrsten videz domačnosti.

Čedalje več ljudi se zaveda, da moramo razmišljati trajnostno in okolju prijazno, zato kupujejo čim več naravnih stvari, saj plastika in ostale umetne stvari onesnažujejo okolje. Z lesenimi okni boste pomagali ohranjati čisto naravo, vaš dom pa bo izgledal domače, prijetno in toplo.

Zakaj izbrati lesena okna?

Lesena okna se čedalje bolj uporabljajo pri pasivnih in nizkoenergijskih gradnjah, saj so take gradnje varčne in okolju prijazne. Lesena okna imajo tudi dobre izolacijske lastnosti in poskrbijo za naraven videz hiše. Skrbi, da se bodo lesena okna hitro uničila zaradi različnih vremenskih dejavnikov, kot sta dež in sonce so odveč, saj so okna premazana z najboljšimi premazi, ki zagotavljajo, da bodo vaša okna ostala nepoškodovana.

Lesena okna so tradicionalna izbira, ki pa se dobro prilegajo tudi modernim hišam, saj so lepo oblikovana in lepega dizajna. Prav tako so na voljo v različnih barvnih odtenkih, značilnih za posamezno vrsto lesa. Izbirate lahko med smreko, borom, hrastom, macesnom … odvisno od tega, ali želite svetlejši ali temnejši les. Lesena okna so vsekakor tudi bolj varčna od ostalih, zaradi kompaktne strukture pa tudi bolj varna.
Cena lesenih oken je res nekoliko dražja v primerjavi z okni iz aluminija ali plastike, saj je les naravni material in ga je posledično težje oblikovati, vendar naj vas to ne odvrne od nakupa lesenih oken. Lesena okna so namreč veliko bolj kvalitetna od ostalih, zato z njimi dolgoročno ne boste imeli veliko dela in jih boste morali le redko obnavljati.

Če je toplotna prehodnost okna Uw =1,1 W/m2K ali manj, pridobite za njegovo montažo nepovratna finančna sredstva Ekosklada RS, kar pomeni, da je cena lesenih oken povsem dosegljiva vsakomur, ki želi v svoj dom vnesti košček narave.