Metoda inlay bo vaš zob popravila tako, kot da je pravi

Inlay je zrelo podoben amalgamski ali beli zalivki s tem, da je veliko bolj podoben originalnemu zobu, o tem pa preberite več v tem članku. Inlay se lahko naredi iz keramike ali kovine in se ga vgradi v vaš zob. Odvisno je, koliko zoba manjka. Lahko ga manjka malo, samo krona ali večino zoba, toliko se naredi umetnega zoba in se ga pritrdi na vaš zob. Nihče ne opazi razlike med vašim zobom in na novo vgrajenim in ta zob je zelo trden ter obstojen.

inlay
Da se vam inlay dosti bolj prilega kot plomba gre zasluga zobnemu tehniku, ki zelo natančno oblikuje vse vrhove in vdolbine na vašem zobu in grizalni površini, da se ujema z odtisom, ki ste ga pustili pri zobozdravniku pri prvem obisku. Zobni tehnik nato naredi manjkajoči del zoba in ko drugič obiščete zobozdravnika, vam bo inlay že lahko vgradil v vaš zob. Ta ima zelo dolgo življenjsko dobo in zgleda povsem naravno kot vaš zob.
Preden pa se vstavi inlay in vzame vaš odtis da bo zobozdravnik odstranil morebitni karies, da bo vaš zob potem zdrav. Tak zob ni občutljiv na temperaturne spremembe in ima izjemno dobro grizalno sposobnost, saj je tudi zelo trden, ker keramika zelo redko poči. Kako točno bo vaš zob popravil, vam zobozdravnik najprej seveda predstavi. Če se s tem strinjate, vam bo naredil to rešitev, da boste zopet imeli lep nasmeh in dober ugriz ter boste lahko uživali v hrani in se na široko smejali.
Škoda bi bila, da bi bili brez zob ,zato poskrbite za dobro zobno in ustno higieno ter jejte zdravo hrano brez sladkorjev, da ohranite zobe. Če pa se zgodi, da imate z zobmi težave, pa obstajajo take rešitve, da boste gotovo zadovoljni in zdravi še dolgo časa. Posvetujte se z zobozdravnikom, ker vam lahko poda odlične in dolgotrajne rešitve.

Oznake: