Kako pobeliti zobe v samo 45 minutah?

kako pobeliti zobe

Kako pobeliti zobe, če so postali zel orumeni ali celo rjavi in nasmeh ni več privlačen. Rjavi ali močno rumeni zobje potemnijo, da človek ni zdrav in tako se mu drugi začnejo avtomatsko izogibati. Postopek beljenja zob z domačimi pripravki je zelo zamuden in traja dolgo, včasih je celo škodljiv. Na trgu obstaja kar nekaj preparatov, ki so eni manj drugi bolj učinkoviti. Vendar je edina metoda, da si zobe pobelite v 45 minutah brez bolečin pri zobozdravniku.

kako pobeliti zobe

 

Zobje se močno obarvajo zaradi pitja kave, vina, čajev, z uživanjem nekatere hrane, ki ima močno barvilo, zaradi slabe prehrane. Močno jih obarva tudi kajenje. Normalno so zobje obarvani nekoliko rumenkasto, saj je to njihova zaščita pred kariesom. Če so zobje čisto beli pomeni, da niso zdravi, da je nekaj narobe. Koliko so zobje videti beli pa je odvisno tudi od polti kože, bolj kot je koža temna, bolj beli zobje so videti in obratno.

Če pa se zobje obarvajo, kako pobeliti zobe je prvo vprašanje, ki si ga vsak postavi. Najbolj naravno je s kislinami, torej z jabolčno kislino, kar pomeni, da se uživa jabolka in podobno sadje. Grizenja jabolk bo sčasoma gotovo pobelilo zobe na naravne način, zelo težko pa se ti doseže pri kavi, vinu, nikotinu. Veliko lažje gre z limono. To naredimo tako, da odrečemo košček limone ter z njim drgnemo zobe kar precej časa večkrat na dan. Slabost tega početja je, da si lahko uničimo sklenino, saj kisline razžirajo kamen, zato pa tudi pobelijo zobe. Uničimo tudi zaščitno plast.

Torej kako pobeliti zobe, da bi bilo bolj trajno, neboleče in varno? odgovor je, da to stori lahko zobozdravnik ali ustni higienik s posebnim nebolečim postopkom, ki traja do 45 minut in rezultat je takoj viden. To je edini res varne in zdrav način, kako pobeliti zobe, ki se ga splača izkoristiti.