katero čistilno napravo kupiti

katero čistilno napravo kupiti

Katero čistilno napravo kupiti je vprašanje, ne glede na to, ali sami gradite na podeželski parceli ali ustanavljate okolju prijazen kamp sredi ničesar, morate vedeti, katero izbrati. Gre za to, da uredite vašo greznico ne da bi uničili romantiko vašega novega življenjskega sloga zunaj omrežja. Zato ni vseeno, katero čistilno napravo kupiti. A čeprav morda ni tako glamurozno kot izbira peči na drva ali sončnih kolektorjev, je vgradnja odtočne kanalizacije bistvenega pomena, če ste med petimi oddaljenimi domovi, ki so preveč oddaljeni za priključitev na glavni kanalizacijski sistem. Od greznic do greznic so na voljo različne možnosti, vendar čistilne naprave hitro postajajo prednostna možnost za domove, kmetije in podjetja zunaj sistema.

 katero čistilno napravo kupiti
Cenovno dostopne, čiste in okolju prijazne čistilne naprave so morda tudi vaša edina možnost, če nameravate odpadno vodo izpustiti v potok ali jarek, če se sprašujete katero čistilno napravo kupiti. V skladu z novimi okoljskimi zakoni, ki so začeli veljati leta 2021, bodo morali tudi tisti z že nameščenimi greznicami do letošnjega leta nadgraditi svoje sisteme, če bodo za odstranjevanje tekočih odplak uporabljali vodotok.
Toda katero čistilno napravo kupiti v primerjavi z drugimi greznicami? Kakšno kakovost čistilne naprave potrebujete? In kaj morate uporabiti, preden se odločite za nakup? Gradbeni predpisi določajo, da če se ne morete priključiti na javno kanalizacijo, boste namesto tega potrebovali bodisi greznico, greznico ali čistilno napravo. Toda kaj pomenijo ti trije izrazi? Razumevanje osnovnih razlik med razpoložljivimi možnostmi je prvi korak, da dobite tisto, kar potrebujete.
Greznica je v bistvu rezervoar za odplake brez iztoka in brez naprav za obdelavo odpadkov, ki gredo vanjo. Odpadki preprosto stečejo v greznico, da se shranijo in nato v šestih do osmih tednih, ko je rezervoar poln, ga tovornjak odpelje na odlaganje. Večprekatne greznice lahko čistijo in odvajajo tekoči del odplak. Odpadki vstopijo v prvi rezervoar, kjer gravitacija loči tekočine od trdnih delcev.
Imeti lastno čistilno napravo se morda sliši veličastno, vendar katero čistilno napravo kupiti, da ne boste preveč zapravili sredstev? Vaš izvajalec temeljnih del vam lahko pomaga, vendar morate upoštevati veliko stvari, preden poiščete popoln kraj za postavitev čistilne naprave, zato se obrnite nanj.