Kaj je kriptovaluta?

kriptovaluta

Kriptovaluta je nova tehnologija, ki je izšla nedavno, ustanovila pa sta jo podjetji jaguar Land Rover in IOTA. Ampak kaj pa je v bistvu kriptovaluta? To je neke vrste denarja oziroma kovanci, ki jih dobiš, ko dovoliš, da tvoje vozilo z pomočjo navigacije poroča o zastojih in podobnih stvareh na cestah. Ta denar naj bi lahko kasneje uporabili na določenih izdelkih ali pa storitvah (naprimer kava, parkirne karte, polnjenje električnih avtomobilov ali pa kaj drugega, kar imajo še v ponudbi). Torej s kriptovaluto boste lahko dobili določene izdelke, če sporočite o dogajanju na cesti. Bolj podrobneje in natančneje o tem kaj je kriptovaluta imate napisano na strani Na dlani, kjer so vse novice na enem mestu in vedno poročajo o novih stvareh, ki se dogajajo po svetu.

kriptovaluta

 

Kriptovaluta je spet skoraj podobno kot bitcoin, ki je bil nekaj časa zelo popularen in je digitalna računalniška koda, samo da je kriptovaluta digitalna šifrirana tehnika za urejanje generiranja enot valut neodvisna od centralnih bank. Poznamo torej kriptovaluto, decentralizacija (razpršitev oddelkov od upravnega centra) in blockchain (digitalna knjiga kje o transakcije v kripto kovancu zapisane kronološko in javno).

Dan danes se je tehnologija že tako zelo razvila, da ne najdemo stvari, ki ne bi obstajala. Na trgu imamo polno različnih produktov, da si lahko vsak najde nekaj zase vendar določenih stvari ne moremo dobiti iz ene države v drugo. Menim, da bo kriptovaluta bila nekaj časa zelo aktivna, ko bo začela delovati, potem pa bo to ponehalo tako kot bitcoin. Ta tehnologija nam za enkrat še ni znana in moramo počakati, da pride na trg, vendar večina si tega ne bo moglo privoščiti, saj je to le za boljše avte, v katerih so vgrajeni zasloni in posebna tehnologija. Dosegli smo že veliko stvari, še enkrat več pa jih bomo še, ker vsak dan ljudje delajo nove in večje projekte.

Oznake: