Kakovostni laminati so obvezno tri slojni

laminati

Laminati so prelep okras vsakega stanovanja ali pisarne in so čudoviti za čiščenje, vzdrževanje ter se jih z lahkoto položi na vsakršna tla, tudi, če je talno ogrevanje. Poznamo več vrst laminatov, katere si lahko ogledate na tej povezavi na https://www.floor-experts.si/izdelki/laminati/, kjer boste našli zagotovo kaj za sebe, saj pomujajo vrelko 700različnih vrst laminatov, raznih vzorcev in barv, že narejene ali pa v trakovih. Laminat je največja konkurenca pri izbiranju, ko se judje odločajo ali parket ali laminat.

laminati

 

Laminati, ki so kakovostni, imajo svojo ceno vendar so cenejši od parketa in jih je tudi lažje polagati. Zelo pazljivi morate biti, ko izbirate laminat, da boste izbrali takega, ki ima tri sloje in vsi trije morajo biti zelo kakovostni. Zgornji je obdelan tako da običajno imitira les, kamen in druge površine, potem je še srednji sloj ter spodnji, ki moa biti tako narejen, da daje laminatom trdnost, drugače se takoj napnejo in zvijejo, če pride do vlage.

Laminati slabše kakovosti tudi nimajo dobro narejenih robov, kar pomeni, da se ne bodo dobro skladali skupaj in pride vmes lahko vlaga, pa spet pride do napenjanja in boste morali tako talno oblogo žal zamenjati. Zato kupite res kakovosten in prvovrsten laminat, ki bo zdržal vremenske vplive in čiščenje.

Laminati so najrazličnejši v vseh možnih vzorcih in barvah, tako da boste imeli težko izbiro, katerega izbrati za svoj prostor, saj vam bodo vsi všeč. Vendar vprašajte strokovnjaka in svetoval vam bo glede na to, kakšen je prostor, čemur je namenjen ter kakšno pohištvo imate tam.  Kakovosten laminat bo tudi zelo dobro odporen na udarce ter drsanje in druge poškodbe, kar je za tla zelo pomembno, sploh, če se premikajo stoli in pohištvo.

Polaganje laminata je opravilo, ki ni zahtevno in ga zmore vsak, enostavno se sestavi in nalepi na očiščena tla s osebnimi lepili. Lahko najamete tudi mojstra.

 

Oznake: