Rokavice za enkratno uporabo za različne priložnosti

rokavice za enkratno uporabo

Rokavice so namenjene varovanju rok pred zunanjimi vplivi. Obstaja več vrst rokavic in med njimi so take, ki so primerne za večkratno uporabo in rokavice za enkratno uporabo. Pri rokavicah za enkratno uporabo gre za rokavice za zahtevne pogoje, kjer se mora po nošenju rokavico zamenjati. Pri rokavicah za večkratno uporabo pa gre za rokavice, ki se jih lahko uporablja večkrat in niso namenjene tako zahtevnim pogojem. Ali se odločite za ene ali druge rokavice je odvisno od vas in vašega dela. Za hladno vreme boste zagotovo izbrali rokavice za večkratno uporabo, medtem, ko boste za pripravo hrane uporabili rokavice za enkratno uporabo.

Kje se uporablja rokavice za enkratno uporabo?

Pri rokavicah za enkratno uporabo gre za prav posebne rokavice. Te so namenjene res posebnim opravilom, kjer je nevarnost kontaminacije. Največkrat se take rokavice uporabljajo pri pripravi hrane ali pa v zdravstvenih ustanovah. Z rokavicami za enkratno uporabo zavarujete svoje roke. Poleg tega pa zavarujete tudi drugo osebo ali pa stvar s katero rokujete.

Če sebe ščitite pred okužbo, morda delate v laboratorijih, kjer se rokuje z nevarnimi snovmi, kot so kemikalije, ki so strupene in nevarne za kožo. Enako velja, če oseba zdravi pacienta in se dotika ran in podobno. Lahko pa so rokavice za enkratno uporabo namenjene zaščiti pred vami.

Roke so namreč polne bakterij in tudi, če se jih umije, lahko to ni dovolj. Če vaše delo obsega rokovanje s hrano, morate biti prepričani, da bakterij iz vaših rok ne boste prenesli na hrano. Enako velja za zdravstvene delavce. Medtem, ko res sebe zavarujete z nošenjem rokavic, obenem zavarujete tudi pacienta. Z rokavicami lahko zdravite pacienta brez strahu, da bi se bakterije z vaših rok prenesle na rano.

Rokavice za enkratno uporabo so res pomemben del opreme, če se delate v zahtevnih pogojih.