Moderni CNC stroj

CNC stroj

Sodobna industrija je zelo odvisna od strojev in robotov, eden od najbol uporabnih in poznanih strojev je CNC stroj. Na povezavi www.giteh.com najdemo odličnega ponudnika CNC strojev, ker pa je delo z njimi komplicirano in zahtevno zaradi vseh različnih opcij vam to podjetje pomaga pri izbiri stroja zatem pomaga poiskati tehnološke rešitve, nastavijo in postavijo stroj za tem pa ga lahko še servisirajo in uzdržujejo. Ko je vse nastavljeno je uporaba stroja zelo preprosta, le prižgemo CNC stroj in naložimo materjal ostalo pa stroj naredi sam.

CNC stroj

CNC stroj je v glavnem namenjen obdelavi kovin, lahko opravljajo različne naloge kot so struženje, rezkanje, vrtanje in podobna opravila ki postopoma odvzemajo materjal da dobimo končno obliko ki jo želimo. Delujejo s pomočjo elektro motorja ki vrti obdelovanca z zelo visoko močjo in veliko obrati, istočasno pa drug elektro motor pribljiža konico za struženje ali rezkanje. Ko se konica dotakne obdelovanca se obdelovanec počasi struži ali rezka. Ker se obdelovanec zaradi trenja lahko zelo segreje imajo CNC stroji vgrajene cevi ki polivajo hladno olje po obdelovancu, tako se sprotoma hladi. CNC stroj je zelo natančen če ga znamo sprogramirati, lahko je natančnejši kot je večina ljudi poleg tega pa je hitrejši zato je uporaben v industriji in proizvodnji.

Če vas zanima več o ponudbi vam predlagam ogled spletne strani, če ste sami vodja proizvodnje premislite o nakupu CNC stroja. Lahko vam pospeši proizvodnjo saj lahko enostavne dele obdela v manj kot minuti za zahtevnejše pa porabi le nekaj minut, medtem ko bi delavec porabil veliko več časa. Za tem ko kupite CNC stroj ga je potrebno sprogramirati oziroma nastaviti nato pa deluje sam brez posebne pozornosti, vzdrževanje pa ni zelo drago. Za dodatne informacije obiščite zgoraj navedeno spletno stran.

Oznake: