Kaj je operacija dioptrije in ali jo morda potrebujete?

  • Zdravlje

Ali imate dioptrijo? Izboljšajte dioptrijo z lasersko operacijo vaših oči. To je neke vrste operacija vaše dioptrije, zato, da potem ne potrebujete več očal

Pri laserski operaciji oči vam strokovnjaki z žarkom izboljšajo vaš vid. To dandanes počne že veliko okulistov, ki želijo pomagati ljudem, da bodo videli bolj jasno, čisto in boljše. Laserska operacija oči je ena bolj naprednih kirurških operacij oči, kjer vam z laserjem preoblikujejo roženico na tak način, da se svetloba od nje odbija drugače.

Taka operacija oči je danes najnovejši način, da uničite vašo dioptrijo. Predstavljajte si, da se lahko nekega dne zbudite in ne potrebujete več nositi očal. Mogoče se vam je to zdelo nemogoče, vendar zdaj to je.

V Združenih Državah Amerike se je laserska operacijo oči opravljala že pred 20 leti. Od takrat naprej pa je ta tehnologija le še napredovala. Procesi so se zelo dobro izpopolnili in stranskih učinkov je manj in so manjši. Vendar se ta tehnologija še vedno izpopolnjuje, tako da postaja še večja in bolj popularna metoda zdravljenja dioptrije. Kar se pa tiče cen te operacije je takole. Laserska operacija postaja vse bolj dostopna vsem ljudem. Stare metode zdravljenja so imele veliko več stranskih učinkov kot današnje zdravljenje. Na primer bleščanje, nihanje vida, težave z nočnim vidom in še več. Da današnje zdravljenje ima stranske učinke, vendar jih laserska operacija večinoma izniči.

Kdo pa je primeren za lasersko operacijo oči. Najprej boste morali pri svojem optiku opraviti temeljit pregled vaših oči s katerim boste izvedeli ali res potrebujete lasersko operacijo oči ali ne. Optik ima posebno napravo, ki se imenuje topograf roženice. S pomočjo te naprave bo vaše oči fotografiral in za vas ustvaril elektronski zemljevid vaših oči. Če boste res potrebovali to operacijo, bo ta zemljevid kirurg uporabil pri načrtovanju operacije.